Salamlı ve Kaparili Pizza Tarifi
8 kişilik
Malzemeler
Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı toz maya
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için gerekli olanlar
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için
- 1 su bardağı rendelenmiş mozarella peyniri
- 1 yemek kaşığı kapari
- 1 adet kuru soğan
- 8 dilim salam
Yapılışı
- Geniş bir kabın içerisine unu koyalım.
- Suda eritip mayayı da koyup mıncıklayalım.
- Zeytinyağı ilave edelim.
- Tuz ve şekeri de atalım.
- Hamuru iyice yoğuralım.
- Kulak memesi şekline gelene kadar yoğuralım.
- Hamurun üzerine nemli bir bez örterek 1 saat bekletelim.
- Yuvarlak fırın tepsisine yağlı kâğıt serip şekline göre hamuru yayalım.
- Kenarlarını bastıralım.
- Üzerine sosunu hazırlayıp dökelim.
- Sosunu salça karıştırarak dökelim.
- Tuz ve baharatları dökelim.
- Mozarella peyniri dökelim.
- Onun üzerine salam dizelim.
- Kuru soğanın kabuklarını soyalım ve ince dilimleyelim.
- Kapari ile birlikte dökelim.
- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişene kadar pişirelim.
- Piştikten sonra dilimleyelim.
- Sıcak olarak servis yapalım.
Afiyet Olsun!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum: