Salamlı ve Kaparili Pizza Tarifi

salamli-kaparili-pizza-tarifi
8 kişilik
Malzemeler
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı toz maya
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için gerekli olanlar
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için
  • 1 su bardağı rendelenmiş mozarella peyniri
  • 1 yemek kaşığı kapari
  • 1 adet kuru soğan
  • 8 dilim salam
Yapılışı
  • Geniş bir kabın içerisine unu koyalım.
  • Suda eritip mayayı da koyup mıncıklayalım.
  • Zeytinyağı ilave edelim.
  • Tuz ve şekeri de atalım.
  • Hamuru iyice yoğuralım.
  • Kulak memesi şekline gelene kadar yoğuralım.
  • Hamurun üzerine nemli bir bez örterek 1 saat bekletelim.
  • Yuvarlak fırın tepsisine yağlı kâğıt serip şekline göre hamuru yayalım.
  • Kenarlarını bastıralım.
  • Üzerine sosunu hazırlayıp dökelim.
  • Sosunu salça karıştırarak dökelim.
  • Tuz ve baharatları dökelim.
  • Mozarella peyniri dökelim.
  • Onun üzerine salam dizelim.
  • Kuru soğanın kabuklarını soyalım ve ince dilimleyelim.
  • Kapari ile birlikte dökelim.
  • 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişene kadar pişirelim.
  • Piştikten sonra dilimleyelim.
  • Sıcak olarak servis yapalım.
Afiyet Olsun!

0 yorum: