Balık Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 2 kg balık (beyaz etli )
- 1 adet havuç
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet domates
- 4 diş sarımsak
- 2 adet pırasa
- 2 adet yeşil soğan
- ½ demet maydanoz
- 5 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı salça
- 2 adet portakal kabuğu
- ½ tatlı kaşığı kekik
- ½ çay kaşığı safran
- 2 adet defne
- 1 çorba kaşığı mayonez
- ½ tatlı kaşığı karabiber
- Yeteri kadar tuz
- 6-7 dilim ekmek
Balık Çorbası Hazırlanışı:
- Balık çorbası hazırlamaya ilk olarak temizlenmiş balıklar, kıyılmış havuç, maydanoz ve defneyaprağıyla birlikte bir tencereye ilave ederek tuzlu suda yarım saat kadar haşlayarak başlayalım.
- Ardından kabukları soyularak halka şeklinde doğranmış soğan, pırasa, ince şeritler şeklinde doğranmış portakal kabuğu, 4 diş kıyılmış sarımsak, salça, ve safranı 5 çorba kaşığı zeytinyağın içinde tüm malzemeler diriliklerini kaybedinceye kadar kavuralım.
- Kavurarak hazırladığımız karışımı kaynamakta olan çorbanın üzerine ekleyelim ve 15-20 dakika kadar kaynattıktan sonra 2 adet domatesi çorbanın içine rendeleyip birkaç taşım daha kaynatarak balık çorbamızın kıvamını ve tuzunu ayarlayıp ocaktan alalım.
- Daha sonra bir iki diş sarımsağı iyice ezerek 2 çorba kaşığı mayonezle karıştıralım ve ekmek dilimlerini kızartıp kızarmış ekmeklere sürerek servis tabaklarına alınmış çorbanın üzerine koyarak servise sunalım.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum: