Balık Çorbası Tarifi



Malzemeler:
  • 2 kg balık (beyaz etli )
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 4 diş sarımsak
  • 2 adet pırasa
  • 2 adet yeşil soğan
  • ½ demet maydanoz
  • 5 çorba kaşığı zeytinyağı
  • çorba kaşığı salça
  • 2 adet portakal kabuğu
  • ½ tatlı kaşığı kekik
  • ½ çay kaşığı safran
  • 2 adet defne
  • 1 çorba kaşığı mayonez
  • ½ tatlı kaşığı karabiber
  • Yeteri kadar tuz
  • 6-7 dilim ekmek
Balık Çorbası Hazırlanışı:
  • Balık çorbası hazırlamaya ilk olarak temizlenmiş balıklar, kıyılmış havuç, maydanoz ve defneyaprağıyla birlikte bir tencereye ilave ederek tuzlu suda yarım saat kadar haşlayarak başlayalım.
  • Ardından kabukları soyularak halka şeklinde doğranmış soğan, pırasa, ince şeritler şeklinde doğranmış portakal kabuğu, 4 diş kıyılmış sarımsak, salça, ve safranı 5 çorba kaşığı zeytinyağın içinde tüm malzemeler diriliklerini kaybedinceye kadar kavuralım.
  • Kavurarak hazırladığımız karışımı kaynamakta olan çorbanın üzerine ekleyelim ve 15-20 dakika kadar kaynattıktan sonra 2 adet domatesi çorbanın içine rendeleyip birkaç taşım daha kaynatarak balık çorbamızın kıvamını ve tuzunu ayarlayıp ocaktan alalım.
  • Daha sonra bir iki diş sarımsağı iyice ezerek 2 çorba kaşığı mayonezle karıştıralım ve ekmek dilimlerini kızartıp kızarmış ekmeklere sürerek servis tabaklarına alınmış çorbanın üzerine koyarak servise sunalım.

0 yorum: