Ispanaklı Kek Tarifi
Tatlılarımızın en pratiği, en lezzetlisi ve en hafif olanı olan ıspanaklı kek davetlerimizde veya günlük yaşamımızda yiyebileceğimiz bir tariftir. Hafif bir tatlı olmasının yanı sıra lezzeti yerin, yaz kış tüketebileceğiniz bir tatlıdır. Büyük küçük herkes tarafından çok sevilenıspanaklı kek yapımı pratik olmasının yanı sıra vakit kaybettirmez sizlere. Bu muhteşem tatlının yapımında kullanılacak malzemeler aşağıda verilmiştir.
Malzemeler:
- 1 demet ıspanak yaprağı
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 1-2 bardak (göz kararı) un
- 3 adet yumurta
- 2 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Yapılışı:
- Geniş bir kap içinde yumurta ve şekerimizi güzelce çırpalım. Daha sonra unumuzu ekleyelim.
- Çırpmaya devam ederken vanilya, kabartma tozu ve sıvı yağımızı ekleyelim. Aynı zamanda ıspanak yapraklarımızı bir tencerede haşlayalım.
- Haşladıktan sonra suyunu süzelim ve püre haline getirelim. Karışımımıza son olarak ıspanak püremizi de ilave edelim.
- Kek tepsisini bir miktar yağla yağlayalım ve kek karışımımızı kek tepsisine düzgün bir şekilde dökelim. Önceden 170 derece olarak ısıttığımız fırınımıza tepsimizi koyalım ve pişene kadar bekleyelim.
- Piştikten sonra dilerseniz kekin arasına ve üzerine krema sürmek suretiyle servis edebilirsiniz. Kekimiz ıspanaktan dolayı yeşil bir görünüm alacaktır ve bu da fıstıklı kekmiş gibi görünmesini sağlayacaktır.
Afiyet Olsun!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum: