Yüzük Çorbası Tarifi
Yüzük Çorbası İçin Gerekli Malzemeler:
- 1 beze önceden hazırlanmış mantı
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 3 adet domates
- 1,5 su bardağı haşlanmış nohut
- 1,5 -2 litre kadar su
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 tutam maydanoz
- Yeteri kadar tuz
Yüzük Çorba Hazırlanışı:
- Yüzük çorba hazırlamaya ilk olarak bir tencereye sıvı yağı alarak ısıtalım ve içine birer çorba kaşığı biber ve domates salçalarını ilave ederek kavuralım.
- Ardından 3 adet domatesin kabuklarını soyarak rendeleyelim ve kavrulmakta olan salçaların üzerine ilave edelim.
- Domatesler bıraktıkları suyu çekene kadar pişirelim ve tencereye 6 su bardağı kadar kaynar suyu ilave edip yeteri kadar tuz ekleyip mantıları ilave ederek arada bir karıştırıp mantıların yapışmamalarını sağlayalım.
- Ardından mantılar henüz pişmeden tencereye 1,5 su bardağı haşlanmış nohutları ilave ederek pişirmeye devam edelim.
- Sarımsakların kabuklarını soyarak ezelim, 1 adet limonu sıkalım ve çorbamıza ilave edelim.Yüzük çorbasını ocaktan almadan önce damak tadınıza göre üzerine kuru nane ve 1tatlı kaşığı sumak ilave ederek yüzük çorbamızı ocaktan alalım.
- Adana yöresine ait olan ünlü yüzük çorbamız artık hazır sıcak çorbaları servis tabaklarına alarak tabakların üzerine kırmızı pul biber ve kıyılmış maydanoz yapraklarıyla süsleyerek servise sunalım. Afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum: