Yüzük Çorbası Tarifi

Yuzuk-corbasi
Yüzük Çorbası İçin Gerekli Malzemeler:
  • 1 beze önceden hazırlanmış mantı
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 3 adet domates
  • 1,5 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1,5 -2 litre kadar su
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 tutam maydanoz
  • Yeteri kadar tuz


Yüzük Çorba Hazırlanışı:
  • Yüzük çorba hazırlamaya ilk olarak bir tencereye sıvı yağı alarak ısıtalım ve içine birer çorba kaşığı biber ve domates salçalarını ilave ederek kavuralım.
  • Ardından 3 adet domatesin kabuklarını soyarak rendeleyelim ve kavrulmakta olan salçaların üzerine ilave edelim.
  • Domatesler bıraktıkları suyu çekene kadar pişirelim ve tencereye 6 su bardağı kadar kaynar suyu ilave edip yeteri kadar tuz ekleyip mantıları ilave ederek arada bir karıştırıp mantıların yapışmamalarını sağlayalım.
  • Ardından mantılar henüz pişmeden tencereye 1,5 su bardağı haşlanmış nohutları ilave ederek pişirmeye devam edelim.
  • Sarımsakların kabuklarını soyarak ezelim, 1 adet limonu sıkalım ve çorbamıza ilave edelim.Yüzük çorbasını ocaktan almadan önce damak tadınıza göre üzerine kuru nane ve 1tatlı kaşığı sumak ilave ederek yüzük çorbamızı ocaktan alalım.
  • Adana yöresine ait olan ünlü yüzük çorbamız artık hazır sıcak çorbaları servis tabaklarına alarak tabakların üzerine kırmızı pul biber ve kıyılmış maydanoz yapraklarıyla süsleyerek servise sunalım. Afiyet olsun

0 yorum: