Somon Balığı Çorbası

somon-baligi-corbasi

Somon balığı yüksek oranda omega 3, B6, B12, D vitamini, magnezyum ve protein içermektedir. Ayrıca antioksidan etkiye sahiptir. Somon balığı tüketimi kalp hastalıklarının oluşma riskini engeller. Şimdi gelelim bu oldukça besleyici ve doyurucu çorbamızın tarifine.
Malzemeler: (4 kişilik)
  • 200 gram kılçıksız somon balığı
  • 2 yemek kaşığı doğranmış dereotu
  • 150 gram karnabahar
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı su
  • Göz kararı tuz ve karabiber
Yapılışı:
  • İlk olarak tereyağını unuyla beraber pembeleşinceye kadar kavururuz. Daha sonra farklı bir tencere kullanarak karnabaharı haşlarız.
  • Ardından balığı haşlarız. Kavrulmuş unun üzerine haşlamış olduğumuz sebzenin ve somon balığının suyunu ilave ederiz.
  • Daha sonra haşlamış olduğumuz karnabaharı da ekleriz. Blender ile iyice çırparak pürüzsüz hale gelmesini bekleriz.
  • Karışımımız pürüzsüz bir hale geldiğinde ise 2 su bardağı sütü ekleyerek karıştırmaya devam ederiz.
  • Ardından haşlamış olduğumuz somonları orta büyüklükte doğrayarak karışımımıza ilave ederiz.
  • Karışımımızı kısık ateşe koyarak kaynamasını bekleriz. Kaynadıktan sonra 5 dakika daha kısık ateşte bıraktıktan sonra çorbamızı ocaktan alırız.
  • Servis seçeneği olarak biz dereotunu tercih ediyoruz. Dilerseniz siz daha farklı şekilde de servis edebilirsiniz.
  • Pişirmiş olduğumuz bu leziz çorbanın tadına vararak içmenizi tavsiye ederiz. Bilhassa çocuklarınıza sıklıkla içiriniz çünkü oldukça besleyici ve sağlıklı bir çorbadır.
Afiyet Olsun!

0 yorum: