Yelpaze Kebabı Tarifi

Akşam yemekleri için hazırlanabilecek en güzel ana yemeklerden bir tanesi olan yelpaze kebabı, görünüşü ve lezzeti ile bilmeyenlerin ve tatmayanların mutlaka denemesi gereken bir lezzet. Bu kebabımızın hazırlanışı ve malzemeleri ise şöyle;
Malzemeler: 
  • 5 adet patlıcan (kişi sayısına göre tercih edilebilir)
İçi için;
  • 300 gr kıyma
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tane küçük boy koru soğan rendesi
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • Biraz maydanoz
  • 1 tane domates
  • 2 tane yeşil biber
Üzeri İçin: 
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Yağlı kağıt
Hazırlanışı:
  • Yelpaze kebabımızı hazırlarken öncelikle patlıcanlarımızı güzelce yıkayıp alt kısımlarından biraz kesiyoruz.
  • Burada kebapların boyutunu kendiniz ayarlayabileceğinizden ne kadar keseceğiniz de size kalmış.
  • Bu işlemden sonra patlıcanları sap kısımlarından başlayarak ince şeritler halinde dikey bir şekilde kesiyoruz.
  • Yani burada patlıcandan bir parça kopmuyor ve patlıcanları bütün halde şeritlere ayırmış oluyoruz.
  • Bu işlemi patlıcanların kabuklarını soymadan yapıyoruz. Daha sonra dilimlediğimiz patlıcanları tuzlu suda 10 dakika kadar bekletirken bu sırada biz de kebabın harcını hazırlamaya başlıyoruz.
  • Kebabın harcı için , maydanoz, rendelenmiş soğan , baharat, tuz ve kıymayı güzelce harmanlıyoruz.
  • Daha sonra tuzlu sudan alıp yıkayıp süzdüğümüz patlıcanların arasında domates ve biber dilimleri ile birlikte kebabın iç harcını yerleştiriyoruz.
  • Burada her kesiğe iç harcından bir miktar yerleştirmemiz gerekiyor. Bu işlem bitince, patlıcanlarımızı yağladığımız fırın tepsisine yerleştirip, üzerine suda erittiğimiz salçayı gezdiriyoruz.
  • Tepsimizi fırına vermeden önce üzerine yağlı kağıt ile kapatıp tepsiyi fırına veriyoruz. Fırında 20 dakika kadar kalan kebabımızın üzerinden yağlı kağıdı alıp üstü kızara kadar biraz daha pişiriyoruz. Afiyet olsun…

0 yorum: