Ispanaklı Tart Tarifi


Değişik bir lezzet olan ıspanaklı tart, evde kolayca bulunabilecek malzemeler ile kısa süre içerisinde hazırlanıp servis edilebiliyor. Ispanaklı tartımız için gereken malzemeler ise aşağıdaki gibi;
Malzemeler: 
  • 125 gram tereyağı
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 tane yumurta
  • Un
  • Tuz
  • Kabartma tozu
  • 250 gram ıspanak
Hazırlanışı:
  • Ispanaklı tartımızı hazırlarken öncelikle ıspanak ve un hariç diğer tüm malzemeleri birbirine harmanlıyoruz.
  • Bu malzemeleri biraz karıştırdıktan sonra üzerine azar azar un ekleyip hamur haline getirmeye başlıyoruz.
  • Hamurumuzun poğaça hamuru kıvamına gelmesi gerekiyor. Daha sonra kıvamına gelmiş hamurumuzu bir borcama yerleştiriyoruz.
  • Hamurumuzun üzerine yıkayıp saplarını ayırıp doğradığımız ıspanakları suyu sıkılmış bir şekilde dağıtıyoruz.
  • Ispanakların üzerine de biraz tuz ilave ettikten sonra kendi hazırlamış olduğumuz beşamel sosu hamur üzerinde gezdiriyoruz.
  • Artık tartımız fırına verilmeye hazır. Önceden 180 derece de ısıttığımız fırınımıza borcamı verdikten sonra tartı 40 dakika kadar pişiriyoruz.
  • Tartımızı fırından almadan önce üzerinin mutlaka kızarmış olması gerekiyor. Bu aşamadan sonra tartı fırından alıp, kare dilimler halinde kesiyoruz.
  • Kare dilimleri bir servis tabağına aldıktan sonra tartımız artık hazır. Görüldüğü gibi ıspanaklı tartın hazırlanışı oldukça hızlı ve pratik.
  • İstersek tart içerisine ıspanak yerine farklı sebzeler kullanabilmemiz de mümkün. Ancakıspanaklı tart beşamel sos nedeniyle böreğinden çok daha farklı ve lezzetli oluyor. Afiyet olsun…

0 yorum: