Ispanaklı Tart Tarifi
Değişik bir lezzet olan ıspanaklı tart, evde kolayca bulunabilecek malzemeler ile kısa süre içerisinde hazırlanıp servis edilebiliyor. Ispanaklı tartımız için gereken malzemeler ise aşağıdaki gibi;
Malzemeler:
- 125 gram tereyağı
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 tane yumurta
- Un
- Tuz
- Kabartma tozu
- 250 gram ıspanak
Hazırlanışı:
- Ispanaklı tartımızı hazırlarken öncelikle ıspanak ve un hariç diğer tüm malzemeleri birbirine harmanlıyoruz.
- Bu malzemeleri biraz karıştırdıktan sonra üzerine azar azar un ekleyip hamur haline getirmeye başlıyoruz.
- Hamurumuzun poğaça hamuru kıvamına gelmesi gerekiyor. Daha sonra kıvamına gelmiş hamurumuzu bir borcama yerleştiriyoruz.
- Hamurumuzun üzerine yıkayıp saplarını ayırıp doğradığımız ıspanakları suyu sıkılmış bir şekilde dağıtıyoruz.
- Ispanakların üzerine de biraz tuz ilave ettikten sonra kendi hazırlamış olduğumuz beşamel sosu hamur üzerinde gezdiriyoruz.
- Artık tartımız fırına verilmeye hazır. Önceden 180 derece de ısıttığımız fırınımıza borcamı verdikten sonra tartı 40 dakika kadar pişiriyoruz.
- Tartımızı fırından almadan önce üzerinin mutlaka kızarmış olması gerekiyor. Bu aşamadan sonra tartı fırından alıp, kare dilimler halinde kesiyoruz.
- Kare dilimleri bir servis tabağına aldıktan sonra tartımız artık hazır. Görüldüğü gibi ıspanaklı tartın hazırlanışı oldukça hızlı ve pratik.
- İstersek tart içerisine ıspanak yerine farklı sebzeler kullanabilmemiz de mümkün. Ancakıspanaklı tart beşamel sos nedeniyle böreğinden çok daha farklı ve lezzetli oluyor. Afiyet olsun…
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum: