Fındıkzade Tatlısı Tarifi


Malzemeler: 
  • 1 su bardağı çekilmiş fındık
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Şerbeti için;
  • 2.5 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
Üzeri İçin: 
  • 1 paket kremşanti + 1 su bardağı süt
  • fındık parçaları ve draje
Hazırlanışı:
  • En güzel gün tatlılarından bir tanesi olan fındıkzade tatlısının hazırlanışı oldukça kolay. Hazırlığımıza başlarken öncelikle tatlımızın şerbetini yapmamız gerekiyor.
  • Bunun için su ve şekeri kaynatıp şerbet kıvamına geldikten sonra soğumaya bırakıyoruz.
  • Şerbetimiz soğurken biz de bu sırada bir çırpma kabı içerisinde yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz.
  • Daha sonra tüm malzemeleri, bunun üzerine ekleyip biraz daha karıştırıyoruz. Karışım homojen hale geldikten sonra orta boy bir borcama döküyoruz.
  • Hamuru 180 derecede pişirmeye başlıyoruz. Hamurun iyice kızarana kadar pişmesi gerekiyor.
  • Bu işlem ise yaklaşık yarım saatlik bir zaman alıyor ve bu sırada da şerbet soğumuş oluyor.
  • Hamurumuz pişerken ve şerbetimiz soğumaya devam ederken bizim de kremşantiyi hazırlamamız gerekiyor kremşantiyi çırptıktan sonra ise buz dolabına koyuyoruz.
  • Daha sonra pişmiş olan hamuru fırından alıp biraz ılınmasını bekledikten sonra üzerine soğuk şerbeti gezdiriyoruz.
  • Hamurun şerbeti iyice çekmesinden sonra artık tatlımızı kremşanti ile süsleyebiliriz.
  • Tatlımızın üzerine kremşantiyi de yaydıktan sonra üzerine fındık parçaları ile süsleyip buz dolabına 1 saat beklemek üzere koyuyoruz. 1 saat sonunda tatlımız servise hazır.

0 yorum: