Fındıkzade Tatlısı Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı çekilmiş fındık
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 su bardağı Hindistan cevizi
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Şerbeti için;
- 2.5 su bardağı su
- 2 su bardağı toz şeker
Üzeri İçin:
- 1 paket kremşanti + 1 su bardağı süt
- fındık parçaları ve draje
Hazırlanışı:
- En güzel gün tatlılarından bir tanesi olan fındıkzade tatlısının hazırlanışı oldukça kolay. Hazırlığımıza başlarken öncelikle tatlımızın şerbetini yapmamız gerekiyor.
- Bunun için su ve şekeri kaynatıp şerbet kıvamına geldikten sonra soğumaya bırakıyoruz.
- Şerbetimiz soğurken biz de bu sırada bir çırpma kabı içerisinde yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz.
- Daha sonra tüm malzemeleri, bunun üzerine ekleyip biraz daha karıştırıyoruz. Karışım homojen hale geldikten sonra orta boy bir borcama döküyoruz.
- Hamuru 180 derecede pişirmeye başlıyoruz. Hamurun iyice kızarana kadar pişmesi gerekiyor.
- Bu işlem ise yaklaşık yarım saatlik bir zaman alıyor ve bu sırada da şerbet soğumuş oluyor.
- Hamurumuz pişerken ve şerbetimiz soğumaya devam ederken bizim de kremşantiyi hazırlamamız gerekiyor kremşantiyi çırptıktan sonra ise buz dolabına koyuyoruz.
- Daha sonra pişmiş olan hamuru fırından alıp biraz ılınmasını bekledikten sonra üzerine soğuk şerbeti gezdiriyoruz.
- Hamurun şerbeti iyice çekmesinden sonra artık tatlımızı kremşanti ile süsleyebiliriz.
- Tatlımızın üzerine kremşantiyi de yaydıktan sonra üzerine fındık parçaları ile süsleyip buz dolabına 1 saat beklemek üzere koyuyoruz. 1 saat sonunda tatlımız servise hazır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum: